Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Sisten og apejakt

Fra 4 deltagere og oppover

Først “eller” dere om hvem som skal ha “sisten”. Den som taper i ellinga “har’n”, og løper etter de andre. Når han når igjen en, slår han denne og sier: “du har’n” (eller slik en sier på ditt hjemsted!)
Nå er det denne som har sisten, og skal “gi” den til en annen. Hvis dere vil hvile litt i blant, kan dere avtale et sted der dere er fri. Når dere hviler på dette stedet, kan dere ikke bli tatt.
Hvis dere f.eks. har fristeder overalt der dere kan klatre opp, kalles dette for apejakt.


Skyggesisten

Fra 4 deltagere og oppover

Denne leken må dere leke når sola skinner, helst mot ettermiddagen, når skyggene er lange. Den likner vanlig sisten, men i steden for å slå på den du fanger, er det nok å sette foten på skyggen.
Den som blir trampet på skyggen sin, har sisten til han selv greier å trå på en annens skygge.


Doktor-sisten

Fra 4 deltagere og oppover

Akkuratt som vanlig sisten, men nå skal den som “får” sisten holde sin ene hånd på det stedet han ble slått, helt til han har greid å gi sisten til en annen. Blir det veldig vanskelig å løpe – kanskje fordi han må holde seg på ankelen e.l. kan den som har sisten bestemme at de andre også må holde hånden på sin ankel når de løper.


Alle mine kyllinger

Fra 6 deltagere og oppover

Lukk meny