Bladstafett

Skriv ut
3-5 på hvert lag.

Dette er en stafettlek. Målet kan være bare å fullføre, eller lagene kan konkurrere mot hverandre. Men her konkurrerer man ikke kun på tid; den som har klart å få flest blader opp i boksen har som regel vunnet!

Hvert lag har en tom boks på startstreken. Deltakerne skal løpe 7-15 m fram i terrenget til et tre hvor de skal hente et blad (evt. hente blader på bakken). Bladet skal legges på pannen og bringes tilbake til start,- og opp i boksen uten å hjelpe til med hendene. Det gjelder altså ikke å løpe fortest mulig, men å få med seg bladet (ved å balansere dette på pannen).

Elin er førstemann ut. Hun løper alt hun kan fram til bladene og legger et blad på pannen. Sakte, mens hun balanserer bladet på pannen, beveger hun seg tilbake til laget sitt, setter seg på huk ved boksen, bøyer hodet og lar bladet sveve ned i boksen. Så er det Hilde sin tur. Hun løper bort, legger et blad på pannen, og starter på tilbakeveien. Plutselig blåser bladet bort fra pannen hennes og ned på bakken! Da må Hilde løpe tilbake til laget sitt uten blad, og så er det Atle sin tur.

Hvis det er konkurranse, vinner det laget som har flest poeng. Lagene kan for eksempel få ett poeng for hvert blad de har fått oppi boksen og ett ekstra poeng til det laget som kommer først i mål.

Lukk meny